ACN Madrid.-La CEOE ha afirmat aquest dimecres en un comunicat que dóna “suport a totes les accions que es considerin necessàries dur a terme amb l’objectiu de fer complir la legalitat vigent” davant de la convocatòria del referèndum de l’1-O. La patronal apunta que “els empresaris sempre estem amb la legalitat i pel compliment estricte de les lleis i la Constitució espanyola, així com la legislació internacional, especialment de la Unió Europea, que són les millors garanties de la seguretat jurídica imprescindible per a la competitivitat de les nostres empreses”. Tanmateix, la CEOE admet que “hi ha un problema polític de gran envergadura que s’ha d’afrontar amb la major urgència possible i sentit constructiu perquè no afecti la convivència social i prosperitat econòmica. La no resolució afectaria negativament a tots els àmbits”.

En el pla econòmic, la CEOE manté la seva estimació de creixement del PIB espanyol per 2017 en el 3,2%, considerant “la favorable evolució de l’economia en la primera meitat de l’exercici i preveient una desacceleració molt gradual en el que queda d’any i durant 2018”. Per al proper any, preveu que l’activitat es desacceleri fins al 2,7%. “Amb aquest escenari, Espanya continuarà creixent més que la mitjana de l’Eurozona i serà el país que més creixi entre les principals economies de l’euro”, segons un comunicat publicat aquest dimecres per la patronal.La demanda interna continuarà sent el principal motor del creixement, encara que moderarà la seva aportació al PIB el 2017 i 2018, mentre que la inversió en béns d’equip serà el component més dinàmic i la construcció registrarà un notable repunt el 2017, que es mantindrà en bona mesura durant el 2018. D’altra banda, la patronal preveu que el consum privat creixerà fins a l’entorn del 2,5%, i que el sector exterior continuarà mostrant una aportació positiva al creixement del PIB en el bienni anys 2017-2018. “La recuperació del mercat laboral continuarà aquest any, mantenint un ritme de creació d’ocupació similar al de l’any passat”, amb una taxa de creixement del 2,7% el 2017 i del 2,4% el 2018 (en termes EPA), segons les previsions de la CEOE. Això suposa que en aquests dos anys hi haurà uns 940.000 nous ocupats i que la taxa d’atur se situarà en el 17,1% de mitjana anual el 2017 i en el 14,9% el 2018.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb