BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

La candidatura per a les eleccions al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (Icab) que encapçala Maria Eugènia Gay pretén que la institució sigui “neutral” però al mateix temps exerceixi de mediadora en el conflicte obert entre Estat i Generalitat pel procés sobiranista.

En una roda de premsa aquest divendres per presentar la candidatura degana als comicis del 28 de juny, l’advocat Jordi Pina –que es postula a vicedegà– ha defensat que una institució del prestigi de l’Icab ha de tenir una “actitud d’intermediació” en aquest debat polític.

Sostenen que el col·legi d’advocats ha de mantenir una actitud de “independència i neutralitat”, i que respecti les diferents posicions polítiques dels advocats, ha explicat Gay, que cercarà succeir al capdavant de l’Icab a l’actual degà, Oriol Rusca.

“El col·legi és de tots, té aquesta transversalitat. Som advocats i el col·legi no ha de fer política”, ha considerat Pina que, no obstant això, ha afegit que aquesta neutralitat no implica que hagin de donar l’esquena al debat polític, i per aquest motiu es vulguin que s’erigeixi per aproximar postures i cercar consensos.

UN ICAB “ÚTIL I TRANSPARENT”

En la roda de premsa, Gay també ha explicat que la seva candidatura pretén fer de l’Icab una institució “útil i transparent”, en el qual els col·legiats coneguin a tot moment la destinació de les seves aportacions.

Per això, elaboraran un codi ètic, publicaran trimestralment informació detallada de l’execució del pressupost i donaran a conèixer totes les places ofertes i els criteris de selecció de personal i professorat.

Gay ha remarcat el seu compromís amb el compliment del codi deontològic i ha anunciat que lluitarà “contra els actes de competència deslleial i intrusisme”, perseguirà el frau i el delicte i protegirà el secret professional.

EQUIP “TRANSVERSAL I PARITARI”

La candidata ha mostrat també la seva preocupació per la precarietat que sofreix l’advocacia, particularment entre els joves, i per lluitar contra això impulsarà un conveni col·lectiu per a l’advocacia, rebaixarà les quotes col·legials i treballarà per millorar el Torn d’Ofici.

Gay encapçala “un equip transversal i paritari” –segons ella mateixa ha definit– que conformen 16 advocats, entre ells els lletrats Jesús María Sánchez (candidat a secretari) i Josep Maria Balcells (tresorer).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]