La batllessa de Berga, Montserrat Venturós, ha estat condemnada a mig any d’inhabilitació per a exercir cap càrrec públic i a una multa de sis euros diaris durant tres mesos per no haver retirat l’estelada del balcó de l’ajuntament durant les eleccions del 2015.

La primera denúncia contra Venturós es va arxivar al jutjat de Berga, però l’Audiència de Barcelona va reobrir el cas a petició del fiscal, i la batllessa va haver de tornar a comparèixer davant el jutjat penal número 2 de Manresa el mes passat. La condemna no és ferma i té possibilitat de recurs.

Després d’haver declarat al jutjat de Manresa, Venturós va denunciar que era víctima d’un judici polític i no jurídic i va denunciar la complicitat entre l’estat espanyol i ‘grupuscles d’ultradreta’, referint-se a Societat Civil Catalana, que és l’entitat que va interposar la denúncia.

Vegeu la sentència condemnatòria feta pública avui:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb