Junts per Catalunya ha contestat les declaracions del republicà Sergi Sebrià immediatament en una conferència de premsa del president del grup parlamentari, Albert Batet, i el vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i s’ha mostrat decebuda amb la decisió presa per ERC. ‘Ens sorprèn que el president Torrent hagi acceptat aquesta posició conjuntament amb Ciutadans, el PP i el Partit Socialista d’acceptar retirar a Torra la condició de diputat’, ha dit Batet. Per això han decidit de presentar una proposta de resolució amb caràcter urgent perquè es voti al ple la decisió presa per la JEC i la mesa.

‘Volíem que quedés clara la posició dels partits a la mesa, cosa que no ha estat possible, i per això demanem que es voti al ple.’ Batet i Costa han emplaçat el president Torrent ‘a trobar el marge jurídic i polític per a defensar els drets de la sobirania del Parlament i que el president Torra és diputat’. I li demanen que faci ‘gestos’ en aquest sentit.

En resposta a Sebrià, que ha defensat la posició d’ERC per no posar en risc els pressupostos, el vicepresident Costa ha defensat que ‘la millor manera de garantir que hi hagi continuïtat en el govern i que es puguin aprovar els pressupostos és que el president Torra continuï essent diputat.’ ‘Que ningú sigui ingenu i es pensi que es pot transigir la sobirania del parlament i que després no passarà res i es podran tramitar els pressuopostos amb normalitat. Tindrem problemes per defensar l’estabilitat del govern.’

Segons Batet, ‘el president Torra és diputat i ‘no hi haurà ningú que el substitueixi’. I ha descartat fórmules com ara una suspensió provisional perquè ‘entendríem que s’estan vulnerant els drets de diputat del president Torra’. Costa ha reblat que, si Junts per Catalunya no se’n surt amb la resolució, ‘haurem d’explorar altres camins legals per a garantir els drets del president Torra.’

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb