jxcat papers salamanca

JxCat vol que el parlament demani la restitució íntegra dels papers de Salamanca i Àvila. Portarà al ple del parlament una moció amb la qual vol que la cambra doni suport al govern en reclamar la restitució íntegra del fons documental particular i institucional de l’Arxiu de Salamanca i de l’Arxiu Militar d’Àvila amb origen a Catalunya.

Consultada per l’agència Europa Press, la iniciativa també reclama que la Generalitat treballi per assumir el fons català de l’Arxiu de la Corona d’Aragó, actualment titularitat de l’estat espanyol.

La Generalitat espera 30.000 folis reclamats a l’arxiu de Salamanca pendents d’un recurs presentat per l’anterior govern espanyol, del PP, al Tribunal Suprem, i reclama també 4.500 fulles i unes 200 fotografies i plànols requisats a la Generalitat en l’exili pel règim nazi arxivats a Àvila.

El govern català demana reactivar la comissió bilateral per a ‘desencallar’ el retorn pendent dels ‘papers de Salamanca’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb