Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Catalunya en Comú-Podem i de la CUP han anunciat que han abandonat les comissions parlamentàries previstes per a aquest matí com a protesta per les detencions dels batlles de Verges i de Celrà, de membres de CDR i de la Forja.

Els diputats dels grups independentistes argumenten que en una situació d’anormalitat democràtica no hi pot haver normalitat parlamentària. La comissió de Territori s’ha ajornat en constatar que no hi havia el quòrum suficient per poder fer les votacions previstes a l’ordre del dia. Pel que fa a la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies, els diputats tenen previst abandonar-la quan acabi la compareixença de la presidenta de l’Assciació Ajudam Predegent, Carme Pous.

Aquest matí estaven previstes les comissions d’Afers Institucionals, de Territori i de Treball, Afers Socials i Famílies. Després, a primera hora de la tarda, hi ha programades les comissions d’Interior, de Medi Ambient i Sostenibilitat i d’Economia i Hisenda.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.