Els grups parlamentaris de Junts per Catalunya, Esquerra Republicana, Catalunya en Comú-Podem i de la CUP han anunciat que han abandonat les comissions parlamentàries previstes per a aquest matí com a protesta per les detencions dels batlles de Verges i de Celrà, de membres de CDR i de la Forja.

Els diputats dels grups independentistes argumenten que en una situació d’anormalitat democràtica no hi pot haver normalitat parlamentària. La comissió de Territori s’ha ajornat en constatar que no hi havia el quòrum suficient per poder fer les votacions previstes a l’ordre del dia. Pel que fa a la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies, els diputats tenen previst abandonar-la quan acabi la compareixença de la presidenta de l’Assciació Ajudam Predegent, Carme Pous.

Aquest matí estaven previstes les comissions d’Afers Institucionals, de Territori i de Treball, Afers Socials i Famílies. Després, a primera hora de la tarda, hi ha programades les comissions d’Interior, de Medi Ambient i Sostenibilitat i d’Economia i Hisenda.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb