El jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona ha començat l’embargament de comptes personals dels processats per malversació en la causa contra alts càrrecs del govern per haver organitzat el referèndum. Així ho ha informat l’advocat Jaume-Alonso Cuevillas i ho han confirmat a VilaWeb fonts de les defenses dels processats. Fa una setmana, la lletrada de l’administració va ordenar la investigació patrimonial, primer pas abans de taxar els béns i, ara ja embarguen comptes personals. Tanmateix, encara es poden dipositar els diners que falten per la fiança, de manera que la Caixa de Solidaritat ha fet noves crides per a rebre donacions.

Els afectats per l’embargament de béns, processats per malversació, són: Antoni Molons, Joaquim Nin, Jaume Clotet, Josep Ginesta, David PalanquesDavid Franco, Francesc Sutrias, Aleix Villatoro, Amadeu AltafajAlbert RoyoNatàlia Garriga, Pablo Raventós, Francesc Fàbregas, Josuè SallentXavier PuigRosa Maria Rodríguez i Rosa Vidal.

El 8 de maig, la Caixa de Solidaritat va dipositar 3,7 milions d’euros per cobrir part de la fiança dels 5,8 milions exigits. Segons com ho entenia la Caixa de Solidaritat, la quantitat restant ja es cobria per la fiança dipositada pel judici del Suprem, però la lletrada de l’administració s’hi va oposar. Els advocats dels processats encara no han estat notificats, però pensen que la jutgessa pot haver acceptat l’argument.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.