ACN Lleida.-Els ciutadans de Lleida no s’hauran d’esperar quan vagin a fer una inscripció de naixement, una tramitació d’expedient de matrimoni, una traducció de nom o una inversió de cognoms. Tots aquests tràmits es podran fer a través del servei de cita prèvia al Registre Civil de Lleida que Justícia ha posat en funcionament des del passat dilluns. Es tracta d’un servei telemàtic que permet als ciutadans reservar amb antelació dia i hora al Registre Civil. Es tracta d’un pla pilot que ha endegat el Departament de Justícia en col·laboració amb el secretari coordinador provincial de Lleida i està previst fer-lo extensiu a la resta de registres civils de Catalunya. Per demanar cita prèvia, s’ha habilitat l’adreça d’Internet: http://justicia.gencat.cat/citapreviarc. Abans però, cal comprovar que es compleixen els requisits i es disposa de tot el que és necessari per fer el tràmit.

Aquest sistema s’implantarà al Registre Civil de Lleida de manera progressiva; ara s’ha posat en marxa la primera etapa del programa i es preveu que en un futur permeti fer tots els tràmits. L’horari d’atenció per cita prèvia és: dilluns i dijous, de 9 a 11 del matí, i dimarts, dimecres i divendres, de 10 a 12 del migdia. La resta d’hores el Registre Civil atendrà presencialment, com fins ara.D’altra banda, cal recordar que a finals de novembre es va posar en marxa el servei d’inscripcions de naixement de Registre Civil de Lleida directament des de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i des de llavors no cal anar al Registre Civil per inscriure un nadó. El director dels serveis territorials de Justícia a Lleida, Jaume Monfort, ha valorat positivament l’entrada en funcionament d’aquest nou servei que contribuirà a reduir encara més el temps d’espera per als usuaris sobretot després que al gener s’ampliés l’horari d’obertura del Registre a dues tardes a la setmana.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb