ACN Barcelona.-El fins ara director del Museu d’Història de Catalunya, Jusèp Boya (Les, 1960), ha estat nomenat aquest dimarts com a nou director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, és membre del cos de conservadors de museus de la Generalitat des de l’any 1988 i ha estat director del Musèu dera Val d’Aran entre els anys 1986 i 1990. El Govern també ha nomenat Josep Solà (Manresa, 1963) com a nou director de Serveis del Departament de Cultura. Solà és llicenciat en geografia i història i, en la darrera etapa, ha estat director de Serveis del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Jusèp Boya i Busquet, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni Fins ara director del Museu d’Història de Catalunya, és llicenciat en Geografia i Història, en l’especialitat d’Història Medieval, per la Universitat de Barcelona. És membre del cos de conservadors de museus de la Generalitat des de l’any 1988 i ha estat director del Musèu dera Val d’Aran entre els anys 1986 i 1990, cap de l’Àrea de Gestió Museogràfica del Museu d’Història de Catalunya entre 1996 i el 2008 i, posteriorment, responsable del projecte del Museu Nacional d’Història, Arqueologia i Etnologia de Catalunya. Va cursar estudis de museologia i conservació i de gestió del patrimoni cultural a la Universitat de Montréal (Canadà). Abans de dirigir el Museu d’Història de Catalunya va ocupar el càrrec de cap del Servei de Museus i de protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura. Josep Solà Font, director de Serveis Llicenciat en geografia i història (1981‐1986). Post‐grau en història econòmica (1987‐1989) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va estudiar ciències econòmiques a la UAB (1983‐1988) i direcció i administració d’empreses a ESADE (Master of Business Administration 1995‐1998). Ha completat la seva formació sobre diversos temes de gestió pública a ESADE i IESE.Ha desenvolupat la seva carrera professional al sector públic. En la darrera etapa, ha estat director de Serveis del Departament de Territori i Sostenibilitat. Prèviament, va ocupar diversos llocs a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, exercint d’adjunt a Gerència i de director de Serveis Generals. També, en el sector públic, va ocupar diversos llocs de responsabilitat al CIDEM (actual ACCIó1, que depèn del Departament d’Empresa i Ocupació) i a l’Ajuntament de Viladecans. Al sector privat, va ser gerent d’una companyia dedicada a la inversió i de gestió empresarial. En el camp docent, ha estat professor‐consultor de la Universitat Oberta de Catalunya en temes relacionats amb el món de la gestió d’empreses.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb