ACN Barcelona.-El fins ara director del Museu d’Història de Catalunya, Jusèp Boya (Les, 1960), ha estat nomenat aquest dimarts com a nou director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni del Departament de Cultura. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona, és membre del cos de conservadors de museus de la Generalitat des de l’any 1988 i ha estat director del Musèu dera Val d’Aran entre els anys 1986 i 1990. El Govern també ha nomenat Josep Solà (Manresa, 1963) com a nou director de Serveis del Departament de Cultura. Solà és llicenciat en geografia i història i, en la darrera etapa, ha estat director de Serveis del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Jusèp Boya i Busquet, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni Fins ara director del Museu d’Història de Catalunya, és llicenciat en Geografia i Història, en l’especialitat d’Història Medieval, per la Universitat de Barcelona. És membre del cos de conservadors de museus de la Generalitat des de l’any 1988 i ha estat director del Musèu dera Val d’Aran entre els anys 1986 i 1990, cap de l’Àrea de Gestió Museogràfica del Museu d’Història de Catalunya entre 1996 i el 2008 i, posteriorment, responsable del projecte del Museu Nacional d’Història, Arqueologia i Etnologia de Catalunya. Va cursar estudis de museologia i conservació i de gestió del patrimoni cultural a la Universitat de Montréal (Canadà). Abans de dirigir el Museu d’Història de Catalunya va ocupar el càrrec de cap del Servei de Museus i de protecció de Béns Mobles del Departament de Cultura. Josep Solà Font, director de Serveis Llicenciat en geografia i història (1981‐1986). Post‐grau en història econòmica (1987‐1989) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va estudiar ciències econòmiques a la UAB (1983‐1988) i direcció i administració d’empreses a ESADE (Master of Business Administration 1995‐1998). Ha completat la seva formació sobre diversos temes de gestió pública a ESADE i IESE.Ha desenvolupat la seva carrera professional al sector públic. En la darrera etapa, ha estat director de Serveis del Departament de Territori i Sostenibilitat. Prèviament, va ocupar diversos llocs a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, exercint d’adjunt a Gerència i de director de Serveis Generals. També, en el sector públic, va ocupar diversos llocs de responsabilitat al CIDEM (actual ACCIó1, que depèn del Departament d’Empresa i Ocupació) i a l’Ajuntament de Viladecans. Al sector privat, va ser gerent d’una companyia dedicada a la inversió i de gestió empresarial. En el camp docent, ha estat professor‐consultor de la Universitat Oberta de Catalunya en temes relacionats amb el món de la gestió d’empreses.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb