La majoria independentista del Parlament de Catalunya ha acordat avui de fer el ple de la cambra el dijous. Junts pel Sí i la CUP han registrat la petició i s’espera que la mesa, on tenen majoria, la tramiti. En la sessió parlamentària debatran i donaran una resposta a l’activació de l’article 155 de la constitució espanyola que va anunciar dissabte el govern de Mariano Rajoy. D’aquesta manera, Junts pel Sí i la CUP han decidit d’avançar-se al ple del senat espanyol que ha d’impulsar el 155.

En una conferència de premsa, el president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha anunciat que el ple seria monogràfic i que s’hi analitzaria l’agressió institucional de què és víctima Catalunya arran de l’aplicació del 155. Corominas també ha assenyalat que Junts pel Sí i la CUP demanarien als senadors designats pel parlament que compareguessin demà a la comissió d’Afers Institucionals per explicar la seva posició sobre l’aplicació del 155. Tanmateix, l’última decisió dependrà del president de la comissió, Jean Castel (Ciutadans), que és qui convoca les sessions.

Els senadors designats per la cambra són Josep Lluís Cleries (PDECat), Elisabeth Abad (PDECat), Mirella Cortès (ERC), Bernat Picornell (ERC), Sara Vilà (CSQP), Francesc Xavier Alegre (Ciutadans), Xavier García Albiol (PP) i l’ex-president de la Generalitat José Montilla (PSC).

Junts pel Sí també ha demanat a la mesa que engegués totes les accions legals possibles per ‘defensar les institucions catalanes’ de la suspensió i el control decretat per l’estat espanyol per la via administrativa, constitucional, civil i penal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]