ACN Barcelona.-El cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat en una entrevista a ‘El Nacional’ que afronta la roda de premsa a l’Agència Catalana de Notícies (ACN) d’aquest divendres amb “moltes ganes de poder expressar-se” i “traspassar” els murs de la presó. “És la primera victòria contra la repressió d’aquesta campanya electoral, perquè podrem trencar el silenci a què ens volen sotmetre”, ha precisat. Junqueras demana guanyar les eleccions del 28-A per “dir al món que Catalunya vol ser lliure” i reclama una “resposta de país” i un “Govern fort” per “encarar un dels moments més importants des de l’octubre del 2017” en cas que hi hagi una sentència condemnatòria.

Per al president d’ERC, la resposta haurà de ser “política” i “coordinada entre tots els demòcrates catalans”, perquè entén que la sentència serà un atac no només per als condemnats, sinó a la democràcia, la llibertat i els drets fonamentals. Preguntat pels resultats del 28-A, el president d’ERC afirma que “ningú hauria de cometre l’error de fixar línies vermelles” que s’acabin convertint en un “xec en blanc” per facilitar un govern del tripartit d’extrema dreta. “I, a la vegada, ningú pot donar xecs en blanc al PSOE que actuïn com a línies vermelles per a una veritable democràcia a Catalunya que tothom sap que passa per un referèndum inevitable”, ha especificat.Segons Junqueras, els volen “callats, silenciats i oblidats”, però creu que no ho aconseguiran perquè s’està guanyant la “batalla de l’opinió pública, també internacional”. “La injustícia és persistent i la veritat incòmoda”, assegura.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.