ACN Barcelona.-El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha criticat l’actuació de l’Estat en contra del procés i la judicialització de la política. En una entrevista a ‘El món a Rac1’ el també conseller d’Economia ha carregat contra les “amenaces” del govern espanyol: “Quan algú insinua que perseguiran els nostres patrimonis, què ens estan dient? Què volen dir? Que vindran uns senyors a casa meva, agafaran els meus fills i els fotran al carrer? Estan dient això? Si diuen això, que ho diguin clarament”. D’altra banda, Junqueras ha insistit que l’obligació del Govern és comprar les urnes i fer efectiu el referèndum.

Junqueras ha demanat que no es “normalitzi la idea que la resposta davant la democràcia ha de ser la repressió, el càstig, l’amenaça, l’insult i el menyspreu”, i ha reiterat que no està “aquí” perquè l’inhabilitin. Tot i això, ha donat per fet que “de querelles no ens en faltaran”. A més, i sobre els papers dels Mossos l’1-O, ha confiat que “tothom compleixi amb el seu deure i de la millor manera possible”.Rèplica de MilloAl seu torn, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha reaccionat a les paraules de Junqueras sobre l’actuació de l’Estat i les suposades “amenaces” del govern espanyol. En un missatge a Twitter, Millo ha apuntat: “Pels de punta escoltant discurs populista i demagog de Junqueras. Només amenaça qui trenca la legalitat democràtica vigent”.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]