La junta de tractament dels Lledoners ha acordat l’aplicació de l’article 100.2 a Raül Romeva i Oriol Junqueras. Podran sortir tres dies la setmana durant sis hores per treballar, sempre entre setmana, segons que ha informat la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, del Departament de Justícia.

Mitjançant l’aplicació d’aquest article, ja han obtingut permisos altres presos polítics, com ara Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Quim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa. Alguns ho han fet per treballar, altres per fer voluntariat i altres per tenir cura de familiars d’edat avançada. Jordi Turull i Josep Rull encara no s’han acollit als permisos que preveu l’article 100.2 del reglament penitenciari.

Fins ara, la fiscalia ha recorregut contra l’aplicació del 100.2 als presos polítics, però és un article d’aplicació immediata. El jutge de vigilància penitenciària haurà de dir si ratifica la decisió o l’anul·la, i en tot cas, tant la defensa com la fiscalia podrien recórrer contra el veredicte de l’Audiència de Barcelona.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb