ACN Barcelona.-El vicepresident, Oriol Junqueras, i la consellera d’Ensenyament, Clara Ponsatí, han visitat aquest dijous l’Institut Josep Serrat i Bonastre de Barcelona, gairebé al costat de la Plaça Lesseps, a pocs dies del referèndum de l’1 d’octubre, i han mantingut una trobada amb els seus responsables, entre els quals el director del centre Toni Torres. La consellera Ponsatí ha assegurat, en aquest context, que les direccions de les escoles no tenen responsabilitat en l’organització de l’1 d’octubre. “Les pressions i amenaces que es fan des del govern espanyol i la fiscalia són abusives, injustes i injustificades i impròpies d’un estat de dret”, ha criticat. La titular d’Ensenyament ha assegurat que desconeixia que els directius de centres públics de Catalunya, escoles i instituts, hagin demanat al Govern que els destitueixi temporalment de les seves funcions com a mesura de protecció per garantir que puguin exercir tots els drets amb llibertat.

Després de la reunió, el vicepresident Junqueras ha manifestat que el Govern, “malgrat totes els dificultats”, ha treballat per posar més mestres i professors que “mai” en el sistema educatiu de Catalunya. “El que volem tots plegats és prendre aquesta mena de decisions amb les millors eines possibles, amb les eines que decideixin els ciutadans i per això tots estem compromesos amb l’1 d’octubre i el referèndum que celebrarem”, ha recalcat.La consellera Ponsatí ha assegurat, per la seva part, que les direccions de les escoles no tenen responsabilitat en l’organització de l’1 d’octubre. Així mateix, ha manifestat que desconeixia que com a resposta del neguit, la tensió i la pressió que reben els directius de centres públics de Catalunya, escoles i instituts, hagin demanat al Govern que els destitueixi temporalment de les seves funcions com a mesura de protecció per garantir que puguin exercir tots els drets amb llibertat. La notícia l’ha avançat el diari ‘La Vanguardia’ aquest dijous i la presidenta d’AXIA, Associació de Directius de l’Educació Pública de Catalunya, Isabel Sànchez, ho ha confirmat a l’ACN. “Moment d’incertesa”Per la seva part, el director de l’Institut Serrat i Bonastre de Barcelona, Toni Torres, ha explicat que el vicepresident i la consellera els han transmès “la seva solidaritat davant d’aquest moment d’incertesa. Ens ocupem de trametre els valors democràtics i de participació i llibertat als nostres alumnes i amb la seva visita ens han tranquil·litzat molt”. De fet, ha reconegut que com a director se se’n “molt tranquil·litzat” del paper que ha de realitzar aquests dies. Ha apuntat que encaren aquests dies amb “incertesa”. “La situació varia per minuts i per tant no sabem què passarà demà, ja no dic el dia 1”, ha assenyalat Torres. En aquest context, ha apuntat que les famílies i els alumnes estan al seu costat. “Hi ha un percentatge molt elevat dels alumnes manifestant-se al carrer”, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]