L’ex-secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana Julià Àlvaro –del partit VerdsEquo– ha presentat la seva dimissió com a coportaveu de la coalició Compromís 11 dies després de ser destituït del seu càrrec a causa de les seves diferències amb la consellera, Elena Cebrián. Segons que han confirmat fonts de Compromís, la comissió executiva de VerdsEquo ha nomenat el regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València Giuseppe Grezzi com a substitut. La decisió haurà de ser ratificada en la pròxima reunió de la Mesa de País de l’organització.

La decisió, confirmada per fonts de Compromís, es produeix després l’Assemblea General de Verds-Equo del País Valencià aprovés dissabte amb un 71% dels vots la resolució política ‘Ecologia política per davant de tot’ en què manifesta el suport al substitut d’Álvaro al capdavant de la secretaria de Medi Ambient, Fran Quesada –del mateix partit–.

Aquesta resolució defensa la continuïtat de l’ecologisme dins del pacte de govern valencià i remarca que Compromís ha estat l’instrument que ha propiciat que per primera vegada un partit ecologista tingués l’oportunitat de dur a terme polítiques verdes des del govern de la Generalitat Valenciana.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb