El president del Col·legi de Metges de Catalunya i metge particular dels presos en vaga de fam, Jaume Padrós, ha anunciat que Jordi Turull ha estat traslladat a la infermeria del CP El Lledoners per a tenir un control més exhaustiu del seu estat de salut. Avui és el catorzè dia que l’ex-portaveu del govern fa vaga de fam.

El trasllat no és degut a cap problema de salut concret, sinó que al seu estat en general, ja que el seu cos comença a estar debilitat a causa de la vaga. Des del partit han explicat que es fan seguiments mèdics diaris a tots els presos polítics que fan la vaga de fam, i se’ls controlen diversos indicadors. ‘Avui els han donat els resultats de les anàlisis d’ahir. Hi havia les alteracions habituals en els casos de persones que fan vagues de fam. Els serveis mèdics han demanat a Jordi Turull que es traslladi a la infermeria, per poder fer un seguiment millor’, han detallat. Això vol dir que Turull deixa de fer feines, que en lloc d’estar a la cel·la, estarà a la infermeria i que li faran controls més sovint.

Avui, en el seu perfil de Twitter, Turull ha fet públic, fa unes cinc hores, el següent missatge: ‘El Tribunal Constitucional resol les peticions que no activen la via europea. Quan la via apunta a Estrasburg dilata la seva resolució. On queden els nostres drets fonamentals?’

Totes les protestes contra el consell de ministres espanyol del 21-D a Barcelona

Les reaccions de suports han estat diverses. A continuació en mostrem algunes:

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb