La defensa de Jordi Sànchez ha presentat avui al Suprem espanyol un escrit per a demanar-ne l’alliberament. Segons l’advocat Jordi Pina, la imputació del delicte de sedició és ‘certament discutible’ perquè la manifestació del 20-S davant del departament d’Economia va ser pacífica. En aquest sentit, considera que els actes de vandalisme contra cotxes de la Guàrdia Civil van ser provocats per una minoria i, per tant, no poden ser imputables a Sànchez, que segons l’escrit, ha ‘condemnat enèrgicament’ qualsevol forma de violència o hostilitat.

La defensa recorda que Sànchez és ex-president de l’ANC i per tant ja no té capacitat de mobilització, tal com esgrimeix la fiscalia que considera que si és alliberat, pot incórrer en reiteració delictiva. A més, s’explica que Sànchez és contrari a la via unilateral i accepta l’actual marc constitucional espanyol. ‘Amb la legítima voluntat de modificar-lo per les vies sempre legals, pacífiques i democràtiques’, afegeix.

L’escrit també destaca la bona voluntat de Sànchez de col·laborar amb la investigació i recorda que sempre que ha estat citat per la justícia s’ha presentat i ha respost totes les preguntes que se li han formulat.

La manifestació del 20-S
Pina destaca el caràcter cívic i exemplar de totes les mobilitzacions organitzades per l’ANC i destaca que la convocatòria del 20-S va desbordar els convocants. ‘L’ANC ha organitzat els últims anys manifestacions multitudinàries i absolutament pacífiques, en les quals no s’ha registrat cap incident violent. Estem parlant de manifestacions on han arribat a participar més d’un milió de persones’, explica la defensa.

En l’escrit es demana al tribunal que deixi de banda ‘les connotacions polítiques evidents’ del cas i que s’analitzin els fets de manera estricta. És a dir, una manifestació multitudinària on no es va incórrer en cap acte de violència o intimidació contra els agents de la policia espanyola. A més, la defensa ressalta que la convocatòria es va fer dins de les vies legals habituals perquè els convocants en cap moment van voler actuar ‘fora de les vies pacífiques.’

A l’escrit es destaca que el 20-S Sànchez va fer diverses crides als concentrats fent referència sempre a la calma, a la no-violència i als somriures.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb