L’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol ha reivindicat que ell ‘va treballar i elaborar tota la seva vida’ per canviar el ‘país cremat i destruït per la guerra’ que ha dit que veia de petit. Pujol ha afirmat també que la seva vocació mai va ser política, sinó patriòtica, i ha defensat que Catalunya està ara millor que fa trenta anys, amb ‘bones infrastructures, més universitats que mai’, i una bona sanitat.

Pujol fa escassíssimes aparicions públiques des que va confessar el frau que durant anys va mantenir a l’erari públic. És per això que quan reapareix, acaba convertint-se en el centre d’atenció. Un col·loqui organitzat per Alcaldes.eu sobre municipalisme i foment de la vocació de batlle l’ha tornat a l’escena pública.

En aquest sentit, al col·loqui ha demanat ‘un vot de confiança envers el país’ i la seva evolució. En canvi, Pujol ha destacat que l’estat de la política europea no és tan bo i que es pateix cert risc que Europa esdevingui ‘una península del continent asiàtic’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb