BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

L’escriptor català Joaquim Carbó ha donat el tret de sortida aquest divendres la 66 Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern de Barcelona, que s’ha instal·lat en el passeig de Gràcia fins al diumenge 8 d’octubre, ha informat l’organització en un comunicat.

“La fira és un de les fites culturals més vius i populars que celebrem a Barcelona”, ha subratllat Carbó durant el pregó inaugural de l’esdeveniment en el qual 35 llibreters posaran a l’abast de tots edicions antigues i singulars de gran valor i títols nous a preus assequibles.

El Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya ha estat l’encarregat d’obrir la inauguració amb un discurs d’agraïment al pintor Josep Moscardó, encarregat del cartell d’aquest any i a Carbó, de qui han destacat la seva “tasca incansable” de promoció de la lectura entre els joves.

En el seu discurs, Carbó ha recordat com va vèncer la censura franquista amb les visites a la fira de Ronda Sant Antoni i les biblioteques privades dels seus companys Maria Novell i Manuel de Pedrolo.

UN MILIÓ D’EXEMPLARS

L’escriptor ha venut més d’un milió d’exemplars i és un dels fundadors de Cavall Fort, i ha celebrat com els llibres antics poden reviure en mans de nous lectors a través d’anotacions i dedicatòries oblidades.

Carbó, que ha posat un llaç en el monument de ‘Homenatge al llibre’ de Joan Brossa en Gran Via amb passeig de Gràcia, ha lamentat que els escriptors no obtinguin el reconeixement popular que mereixen i ha reivindicat el dret a viure de la seva feina.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]