El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (PDECat), presentarà avui la dimissió. Va ser detingut dimarts en una operació policíaca que investiga el presumpte cobrament de comissions a empreses en canvi d’adjudicacions. Segons les acusacions, la fundació CatDem va intervenir com a intermediària en aquestes operacions irregulars.

Reñé dimitirà avui per a preservar l’honorabilitat de la diputació. El jutge encara no ha decidit si l’encausa per cap dels delictes que investiga la causa: corrupció, alteració de contractes públics i emblanquiment.

Ahir a la nit va comunicar la decisió amb un missatge al qual ha tingut accés VilaWeb. Hi assegura que la situació és molt ‘injusta’ i que les acusacions són ‘falses i formen part d’una trama amb finalitats molt precises que tots podem intuir’. Reñé, que també és batlle de Fondarella, diu que la decisió de dimitir és ‘dura’, però meditada ‘després de les tensions externes, però també de les internes’.

Heus ací el missatge:

«Amics i amigues, demà presentaré la renúncia a la presidència de la Diputació. Ha estat una decisió dura però meditada després de les tensions externes, però també de les internes. Vull compartir amb vosaltres que la situació que he viscut aquesta darrera setmana ha estat injustament molt dura, i les calúmnies que se m’imputen són falses i formen part d’una trama amb finalitats molt precises que tots podem intuir. Us demano temps i confiança, la que alguns m’han negat. Dies vindran en què recuperarem plegats tot el que hem fet i el que tenim per fer.

Us agraeixo a tots els que heu compartit l’esforç, el treball i la convicció per fer un país millor.

Al vostre servei, Joan Reñé»

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb