L’ex-president balear Jaume Matas entra avui a la presó, a diferència de Diego Torres i Iñaki Urdangarin, els altres dos condemnats pel cas Nóos. Matas no ha comparegut davant el jutge perquè entra voluntàriament al centre penitenciari d’Aranjuez, a Madrid, i no s’espera a la notificació del magistrat. Els altres dos condemnats entraran a la presó, la que ells escullin, abans de cinc dies.

El Tribunal Suprem espanyol va confirmar ahir la sentència contra Jaume Matas i va rebaixar la pena a Iñaki Urdangarin. El Suprem considera que Matas, també ex-ministre espanyol de Medi Ambient, va prevaricar i va cometre frau i malversació per haver contractat Nóos al marge de la legalitat. La Fiscalia i l’Advocacia de les Illes Balears demanaven penes de cinc anys de presó, mentre que Manos Limpias en reclamava onze.

Jaume Matas ja té dues sentències fermes. La primera el va condemnar a nou mesos de presó per contractació il·legal d’un periodista perquè li escrivís els discursos, i la segona el va obligar a pagar una multa de 9.000 euros per la contractació fixa de la seva muller.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]