Jaume Far ha pres possessió del càrrec de director de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Illes, que tindrà un pressupost de 500.000 euros i una quinzena de treballadors. És un organisme nou fruit de l’acord de govern entre el PSIB i la resta de partits d’esquerres, com ara Més per Mallorca, Més per Menorca i Podem. Una de les primeres investigacions de la nova oficina serà el cas dels contractes de Més, que actualment és a les mans de la fiscalia.

El nou director té la voluntat de no trepitjar la feina de la fiscalia –que no ha assistit a l’acte– ni de la Sindicatura de Comptes, sinó centrar-se principalment en la prevenció de la corrupció a l’administració pública. Així mateix, retrà comptes a la mesa i a la comissió parlamentària corresponent.

Far ha criticat que la corrupció tingui efectes econòmics negatius, com ara la redistribució injusta de la renda i la riquesa, la ineficiència en l’ús dels recursos i la justificació del frau fiscal. Ha explicat que l’oficina acceptarà denuncies anònimes i que n’analitzarà la fiabilitat, i que no investigarà els partits polítics tret de la contractació.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]