Jaume Far ha pres possessió del càrrec de director de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Illes, que tindrà un pressupost de 500.000 euros i una quinzena de treballadors. És un organisme nou fruit de l’acord de govern entre el PSIB i la resta de partits d’esquerres, com ara Més per Mallorca, Més per Menorca i Podem. Una de les primeres investigacions de la nova oficina serà el cas dels contractes de Més, que actualment és a les mans de la fiscalia.

El nou director té la voluntat de no trepitjar la feina de la fiscalia –que no ha assistit a l’acte– ni de la Sindicatura de Comptes, sinó centrar-se principalment en la prevenció de la corrupció a l’administració pública. Així mateix, retrà comptes a la mesa i a la comissió parlamentària corresponent.

Far ha criticat que la corrupció tingui efectes econòmics negatius, com ara la redistribució injusta de la renda i la riquesa, la ineficiència en l’ús dels recursos i la justificació del frau fiscal. Ha explicat que l’oficina acceptarà denuncies anònimes i que n’analitzarà la fiabilitat, i que no investigarà els partits polítics tret de la contractació.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb