Aquesta setmana torna a l’escenari del Teatre Micalet El jardí dels cireres, l’obra d’Anton Txèkhov que retrata la història d’una família aristòcrata russa en hores baixes. És una producció de la Companyia Teatre Micalet, que enguany fa vint-i-cinc anys. Per a celebrar-los comença l’any amb la reestrena d’aquesta peça guardonada amb el Premi de les Arts Escèniques Valencianes 2019 al millor espectacle teatral. Es podrà veure fins al 23 de febrer.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

El clàssic de Txèkhov és una reflexió sobre un món en crisi on hom es pot veure reflectit en una família que es troba obligada a vendre la finca familiar. L’adaptació d’El jardí dels cirerers és de Manuel Molins i l’obra és dirigida per Joan Peris.

La Companyia Teatre Micalet es va fundar el 1995 amb l’objectiu de desenvolupar un centre de producció i exhibició capaç d’oferir una programació estable i de qualitat en català. D’aleshores ençà, han fet més d’una trentena de produccions pròpies amb dues línies de compromís teatral: o bé oferint en català adaptacions de texts universals, o bé interpretant peces d’autors autòctons. Ha portat a l’escenari texts com ara Somni d’una nit d’estiu, El burgès gentilhome, Don Juan, La bona persona de Sezuan, Nadal a casa els Cupiello i El nom i també n’ha creats com ara La casa, Ser o no res, La Mar, Hamlet canalla i Un sopar de compromís. L’activitat estable ha anat consolidant el Teatre Micalet com a referent de qualitat teatral en català a València.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb