Itàlia té 63.927 afectats pel coronavirus 2019, segons les dades oficials. Tanmateix, el cap de protecció civil, Angelo Borrelli, ha admès que la xifra real de contagis podria ser deu vegades superior, és a dir, per sobre de les 630.000 persones. ‘Per cada contagi certificat n’hi ha deu de no censats’, ha declarat en una entrevista al diari La Repubblica.

Les declaracions de Borrelli, que és qui actualitza cada dia les dades, són una galleda d’aigua freda, ara que les dades oficials mostren com Itàlia, el principal brot del coronavirus 2019 fora de la Xina, comença a frenar-ne l’expansió. Aquests darrers dos dies les xifres de contagis i morts han baixat lleugerament. Tanmateix, encara es parla de milers d’infectats i centenars de víctimes mortals cada dia.

Tota la informació sobre el Coronavirus, minut a minut 

Del desquadrament entre les dades i la propagació de la malaltia, també n’ha advertit el batlle de Bèrgam, una de les ciutats més afectades de la Llombardia i, per tant, d’Itàlia. Segons Giorgi Gori moltes persones han mort a casa seva o en residències d’avis sense que cap centre sanitari hagi certificat si tenien la Covid-19.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb