El govern de l’Iran ha superat avui el límit de reserves d’urani poc enriquit que contemplava l’acord nuclear signat el 2015, fixat en 300 quilograms, segons fonts citades per l’agencia iraniana de notícies FARS.

Segons aquestes fonts, els inspectors de l’Agència Internacional de l’Energia Atòmica (AIEA) han confirmat durant els seus treballs que les reserves han superat el nivell citat, sense que l’organisme s’hagi pronunciat sobre aquest tema.

El portaveu de l’Organització per a l’Energia Atòmica de l’Iran (OEAI), Behruz Kamalvandi, va ressaltar el 17 de juny el començament del ‘compte enrere’ per ‘superar el sostre de 300 quilograms’ en un termini de deu dies.

Aquesta situació es dona després que l’Iran anunciés que deixaria de complir part dels seus compromisos amb l’acord a causa de la retirada dels Estats Units del mateix al maig de 2018 i de la seva decisió de reimposar sancions contra Teheran.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.