ACN Barcelona.-La Policia Nacional va intervenir a l’aeroport del Prat 108,4 quilos de cocaïna, 4,1 quilos d’heroïna i 13,3 de fulles de coca durant el 2018. Els agents van fer 1.210 revisions de persones, tant a l’interior del seu organisme com en el seu equipatge. Van fer 336 revisions radiològiques voluntàries i van detenir 26 persones que actuaven com a mules. D’aquestes, onze van ingerir la droga i la portaven en dos formats diferents: en forma de cilindres sòlids amb un pes d’entre 10 i 15 grams, o en contingut líquid introduït en preservatius que pesaven entre 20 i 35 grams. També han intentat entrar drogues a l’Estat amagant-les a l’equipatge, ja sigui en dobles fons, dintre de paquets de menjar, forros de roba, impregnada en peces d vestir o adherida al cos.

Els detinguts són de diferents nacionalitats de països del centre i el sud del continent americà, així com asiàtics i europeus. Tots ells van passar a disposició judicial i estan a la presó.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb