La plataforma Internacional Trial Watch – Catalan Referendum Case ha presentat al Tribunal Suprem espanyol la sol·licitud perquè faciliti la presència de cinc observadors a la sala on es farà el judici contra l’1-O. L’objectiu és que aquests persones estudiïn el desenvolupament del procés i realitzin informes en relació al respecte dels drets fonaments i les garanties processals durant el seu transcurs, així com possibles vulneracions del dret de reunió i manifestació, d’expressió i de participació política. En un comunicat, l’entitat ha explicat que la identitat dels observadors es comunicarà a la sala cada setmana. Entre aquests observadors hi haurà representants d’organismes internacionals i per tant, molts es desplaçaran des d’altres ciutats europees o espanyoles.

Les organitzacions internacionals de drets humans posen el focus sobre el judici contra l’1-O 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb