policia

El Ministeri d’Interior espanyol ha respost a l’Audiència espanyola que no hi havia cap acta o instrucció del departament encapçalat pel ministre Fernando Grande-Marlaska que ordenés les repatriacions dels immigrants menors d’edat a Ceuta. En un escrit dirigit a la sala contenciosa-administrativa, el secretari d’estat de Seguretat espanyol, Rafael Pérez, diu que el document que sol·licita és un escrit del 10 d’agost que es limita a posar de manifest que el Ministeri d’Interior espanyol prega que s’efectuï el retorn dels menors respectant els seus interessos i drets.

Suspenen durant setanta-dues hores totes les deportacions de menors des de Ceuta 

“Com que no hi ha cap activitat administrativa impugnable per part del Ministeri de l’Interior, procedeix la inadmissió del recurs”, diu el secretari. El recurs, presentat per la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat, demana la suspensió cautelar dels trasllats. L’Audiència espanyola va sol·licitar a Interior el document del 10 d’agost i que confirmés que havia ordenat la repatriació de menors.

Tensió al govern espanyol per la deportació de menors al Marroc

Interior diu que l’ordre de retorn dels menors no ha estat dictada pel ministeri i que, per tant, l’Audiència no és competent. Insisteixen que va ser el govern de Ceuta qui va sol·licitar l’aplicació de l’acord entre l’estat espanyol i el Marroc i que, per aquest motiu, el ministeri va fer l’escrit en resposta a la petició.

Vint-i-vuit ONG denuncien que les deportacions de menors ordenades per Marlaska són il·legals i atempten contra els drets dels infants

“Tot això amb la finalitat última de garantir en cada cas les condicions de reunificació familiar efectiva del menor o la seva entrega a càrrec d’una institució de tutela”, afegeix la resposta a l’Audiència espanyola.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.