ACN Barcelona.-El Departament d’Interior ha arxivat l’expedient obert arran de la denúncia de la CUP perquè els vuit mossos condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez siguin expulsats del cos, segons ha avançat ‘eldiario.es’ aquest dimarts i han confirmat fonts de la conselleria a l’ACN. La denúncia dels cupaires argumentava que els fets que recull la sentència constitueixen dues faltes molt greus previstes al Reglament de règim disciplinari del cos. Concretament, una falta per actuació abusiva que implica violència física o moral i una falta per ocultació o alteració d’una prova. La denúncia sostenia que cometre una falta molt greu comporta la separació del cos d’acord amb l’article 10 del reglament. Els mossos condemnats per la mort de Juan Andrés Benítez actualment estan suspesos, tal i com recull la sentència de conformitat.

Els mossos implicats en la mort de l’empresari Juan Andrés Benítez al barri del Raval l’octubre del 2013 van pactar el maig passat amb totes les parts una condemna de dos anys que els va permetre evitar l’ingrés a presó. L’acord també incloïa una indemnització de 150.000 euros, 2 anys d’inhabilitació i 5 sense patrullar.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb