Incidents a Còrsega en resposta d’un vídeo polèmic en què apareixen policies cantant la Marsellesa durant l’enterrament de Colonna

  • La publicació del vídeo s'ha interpretat com una provocació a l'illa, on s'han convocat unes quantes manifestacions de rebuig

VilaWeb
Redacció
28.03.2022 - 10:32
Actualització: 28.03.2022 - 12:32

Còrsega va viure ahir una nova jornada de protestes per l’assassinat del pres polític independentista Yvan Colonna. Les manifestacions, convocades en uns quants indrets de l’illa, van acabar amb enfrontaments amb la policia, especialment a la localitat de Furiani, on s’hi van aplegar un miler de persones. Les concentracions es van convocar com a resposta a un vídeo polèmic en què es veuen agents antiavalots cantant la Marsellesa, rient i aplaudint suposadament a la mateixa hora en què enterraven Colonna. Aquest gest ha estat interpretat a l’illa com una provocació.

Les concentracions van ser convocades pels sindicats d’estudiants i partits nacionalistes i independentistes. A Furiani, alguns manifestants van llançar, prop de la caserna de la policia, una desena de còctels Molotov als agents antiavalots, que van respondre llançant gas lacrimogen. També van encendre pneumàtics i palets i van cridar consignes com ara “Statu francesu assassinu” (“estat francès, assassí” en cors) o “No cantaràs més la Marsellesa”.

A Aspretto, on es van concentrar prop de 150 persones, també hi van haver enfrontaments entre manifestants i policia, que també va llançar gas lacrimogen contra els manifestants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any