Featured Video Play Icon

‘Que us passa, hooligans? Que esteu nerviosos? Que teniu gana? Ultres!’ Són paraules del senador d’EH Bildu Jon Inarritu en una intervenció per a defensar una moció, presentada pel seu grup, sobre la falta de transparència de la monarquia espanyola i que instava el senat a adoptar mesures. Mentre parlava al faristol, senadors del PP l’han tallat amb crits, i Inarritu ha reaccionat així.

A continuació, el president del senat, Pío García-Escudero, ha demanat a Inarritu que guardés les formes: ‘Ells guardaran silenci i vostè guardi les formes. Senyor Inarritu, no vull cridar-lo a l’ordre.’ El senador basc ha respost que la presidència ha de mantenir la neutralitat i García-Escudero ha cercat l’aplaudiment de la cambra –on el PP té majoria absoluta– tot dient: ‘M’agradaria saber què pensen la resta de senadors sobre això que ha dit.’

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb