Preocupació per la infecciositat de la variant índia i els seus efectes en els joves

  • L'epidemiòleg en cap del centre, Neil Ferguson, assegura que la variant és entre un 30% i el doble de transmissible

VilaWeb
Redacció
04.06.2021 - 10:45
Actualització: 05.06.2021 - 08:28

La variant índia del coronavirus, denominada com a Delta per l’OMS, és molt més transmissible que la variant britànica (Alpha), segons que ha explicat l’epidemiòleg en cap de l’Imperial College de Londres, Neil Ferguson. En aquest sentit, ha detallat que la capacitat d’infecció augmenta entre el 30% i el doble.

En unes declaracions la BBC Radio 4, Ferguson ha assegurat que encara s’està analitzant aquesta variant, però ha assegurat “que les notícies no són positives”. Preguntat per la seva capacitat d’infecció, ha explicat que “en la millor estimació aquesta variant és un 60% més infecciosa que l’Alpha, però hi ha una mica d’incertesa segons com s’analitzen les dades. Per tant, diré que es mou entre un 30% i el 100% més transmissible”.

Segons l’agència de Salut Pública, la variant índia és la predominant a la Gran Bretanya. En la darrera setmana, de les 12.432 mostres de PCR positiva analitzades en laboratoris, el 79% eren d’aquesta variant. Les zones més afectades ara mateix són Bedford, Bolton i Blackburn with Darwen.

El pròxim 21 de juny, el govern britànic té previst d’aixecar les últimes mesures de confinament, de manera que bona part de les restriccions, sobretot pel que fa a les relacions socials, desapareixeran. Dit això, es mantindran encara les normatives sobre màscares i distància social.

Els epidemiòlegs catalans observen amb temor d’aquesta variant. El doctor en física de la Universitat Rovira i Virgili, Àlex Arenas, diu que aquesta variant està fent estralls al Regne Unit. Explica que segons els estudis publicats, provoca 2,6 vegades més d’hospitalitzacions i 1,4 ingressos més a l’UCI respecte a la variant britànica.

Per la seva banda, Salvador Macip, destaca la facilitat d’aquesta variant per contagiar menors. De fet el Regne Unit ja comptabilitzen 97 brots en escoles. Diu que això pot acabar portant a un dilema social i ètic: “Haurem de vacunar nens perquè les escoles siguin segures o enviar vacunes als països que les necessiten per salvar vides?”.

 

 

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any