El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha dit al PSOE que si vol formar govern a l’estat espanyol les seves forces afins al País Valencià (Compromís-Podem), Catalunya (En Comú Podem) i Galícia (En Marea) tinguin grup propi al congrés espanyol.

Ho ha dit durant una conferència de premsa acompanyat, precisament, del cap de llista d’En Comú Podem, Xavier Domènech; el de Compromís-Podem-És el moment, Joan Baldoví; i la portaveu d’En Marea, Alexandra Fernández. En aquest sentit, Domènech ha defensat que En Comú Podem té ‘tots els requisits legals per ser grup propi’. ‘Seria difícil d’entendre per als votants, els catalans i catalanes i per a nosaltres que no hi hagués aquest reconeixement’, ha reblat.

La negativa de Pedro Sánchez
Una demanda que arriba el mateix dia en què el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha afirmat que les confluències de Podem a Catalunya, País Valencià i Galícia no han de poder disposar de grup propi al congrés espanyol perquè no compleixen el punt del Reglament que diu que les forces que no s’han enfrontat a les eleccions no poden fer grups diferents.

Sánchez, en declaracions a la Cadena SER, ha apuntat que si Podem vol tenir quatre grups parlamentaris, haurà de intentar-ho una vegada que es reformi el reglament de la cambra. Considera que és molt complicat acceptar la pretensió de Podem ja que és al senat la cambra on es dirimeixen les qüestions relacionades amb les comunitats autònomes.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb