El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha reconegut que els resultats en les eleccions del 21 de desembre, en les quals van concórrer dins de la coalició Catalunya En Comú-Podem, van ser ‘dolents’, pitjors que els de 2015. També considera que ‘haurien d’haver fet les coses millor’.

‘És el moment de la reflexió política, després d’un any que ha estat determinant per a Espanya i per a Podem, un any que no ha acabat bé per a nosaltres i pels nostres aliats del canvi’, ha lamentat durant la seva intervenció inicial en el Consell Ciutadà Estatal (CCE) –el màxim òrgan d’adreça entre assemblees– que la formació morada celebra avui al Cercle de Belles arts de Madrid.

El líder de Podemos tenia pendent realitzar aquesta anàlisi, ja que la seva última intervenció pública va ser el passat 19 de desembre, abans fins i tot que tinguessin lloc els comicis catalans. En la seva intervenció, ha explicat que la seva obligació era mantenir aquest debat amb el seu equip de direcció, abans d’exposar-la en els mitjans de comunicació.

Iglesias, que ha presentat davant els seus dirigents l’informe polític que porta preparant durant tot el Nadal, ha admès que davant la crisi catalana, ‘molts ciutadans han percebut’ que, amb la seva proposta de la defensa del referèndum pactat, Podemos li estava parlant ‘a altres formacions polítiques’, en referència a les forces independentistes.

‘La nostra posició de diàleg i fraternitat no s’ha traduït en un bon resultat electoral’, ha assenyalat, al mateix temps que també ha reconegut que no han estat capaços ‘d’impedir que els temes socials desapareguin de l’agenda en un país amb nivells de desigualtat escandalosos’.

Això sí, respecte a aquest tema, ha assenyalat que no ‘valen excuses’ i que no poden culpar els aparells ‘polítics del poder’. ‘És lògic que ens colpegin. Ja sabíem a què veníem. Hem de guanyar el partit peti qui peti’, ha defensat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]