iCat FM

El 6 de setembre de 2017 és la data escollida per al retorn d’iCat a les ones. Després de 6 anys, l’emissora recuperarà l’emissió per FM per esdevenir una emissora musical i cultural que mantindrà els programes estrella d’aquests anys d’exili digital, potenciarà la música en català i feta a Catalunya, seguirà apostant pels directes i la presència als festivals d’arreu del país i incorporarà programes musicals culturals i musicals temàtics.

Entre les novetats, destaca l’ampliació del programa despertador cultural ‘Els experts’, amb Albert Miralles i Roger Seró, que començarà a les 7 del matí i passarà de dues a tres hores en ‘prime-time’. De les 10 del matí fins a les 7 del vespre, iCat oferirà una selecció musical amb la idea de la prescripció i el servei. Aquesta selecció musical contindrà una de cada tres cançons en català, i arribarà fins al 45% si s’hi inclou la música feta a Catalunya en altres idiomes. A les 7 de la tarda, Josep Martín conduirà el programa d’actualitat musical ‘Independents’, que donarà pas de 8 a 9 del vespre a ‘El celobert’ de Lluís Gavaldà, i de 9 a 10 del vespre al ‘Delicatessen’ d’Albert Puig. Les novetats de la graella de dilluns a divendres es troben en la franja nocturna de 10 a 12 de la nit, amb programes d’una hora setmanal de temàtica cultural, des de cinema, sèries, literatura i teatre així com programes musicals temàtics (jazz, folk, fusió i electrònica). El cap de setmana incorpora un nou programa musical dirigit al públic infantil-juvenil els dissabtes i diumenges de 9 a 10 del matí, de tal manera que els preadolescents i els seus pares podran escoltar la mateixa emissora mentre es desplacen pel territori o si es lleven escoltant la ràdio a casa. L’aposta ‘iCatKids’ pretén apropar la música d’iCat als més joves, i a partir de les 10 del matí els caps de setmana s’emetrà la fórmula #CatWeekend, una selecció musical que, a les 8 del vespre, donarà pas al ‘Pista de fusta’ de Miqui Puig. Dues hores els vespres de dissabte i diumenge amb la música més ballable.Mantenir l’aposta pels canals digitalsEl retorn d’iCat a l’FM dona més sentit a tota l’aposta de l’emissora per ser present i esdevenir mitjà de referència de la majoria de concerts i festivals en directe arreu del país. iCat seguirà formant part d’aquest paisatge, i mantindrà la complicitat amb el sector musical i cultural a través d’acords per ajudar a la difusió de les propostes musicals i culturals del país. La nova etapa d’iCat, però, no suposarà un abandonament dels canals digitals. Així, el web d’iCat millorarà amb prestacions, s’incorporarà al portal de Catalunya Ràdio-CCMA i es renovarà l’app per oferir una millor experiència d’usuari.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]