Tres Xemeneies

El govern formarà part del projecte d’interès nacional Hub del Coneixement del Barcelonès Nord, el qual s’ubicarà a l’edifici de les Tres Xemeneies i que s’impulsarà conjuntament amb els ajuntaments de Badalona i de Sant Adrià del Besòs. El projecte consisteix a crear un hub internacional de coneixement per al desenvolupament sostenible i la pau.

En el termini màxim de sis mesos, el Departament d’Empresa i Coneixement ha de presentar una proposta de programa de gestió funcional, en línia amb el Pla director urbanístic del front litoral en l’àmbit de les Tres Xemeneies, actualment en tramitació. El document haurà d’incloure tant la definició de les activitats a implantar, com els instruments que garanteixin la participació dels diferents departaments de la Generalitat implicats en el projecte i la coordinació amb les diverses administracions que hi prenen part.

La zona s’ha identificat com una ubicació idònia per crear aquest projecte, que ha de contribuir a la reactivació econòmica i a la reindustrialització del país amb activitats relacionades amb la transició ecològica i la transformació digital, que són dos dels àmbits prioritaris identificats per la Comissió Europea en el pla Next Generation EU per reconstruir l’economia europea després de l’impacte generat per la covid-19.

A més de posicionar internacionalment Catalunya en l’àmbit de l’Agenda 2030, en la transició ecològica i en el de la transformació digital, el Hub del Coneixement del Barcelonès Nord té la intenció de contribuir també a la dinamització d’aquesta àrea, una de les més afectades per la crisi de la covid i que encara arrossega seqüeles de l’anterior recessió econòmica.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.