Hospital Quirón de Barcelona

L’Hospital Quirónsalud ofereix fins al mes de juny un programa d’assessorament gratuït per a dones menors de 35 anys que inclou una visita mèdica i la realització del test de fertilitat. Això inclou una analítica de sang i una ecografia ginecològica. Aquesta mesura s’inclou en una campanya informativa que ha posat en marxa aquest centre perquè les dones coneguin la seva reserva d’òvuls, i així puguin planificar la maternitat.

Molts estudis demostren que la fertilitat comença a disminuir a partir dels 30 anys, amb un descens encara més aguditzat a partir dels 35. En paral·lel, cada vegada s’està retardant més l’edat mitjana de les mares primerenques, que se situa ara en els 31 anys.

El principal factor que influeix en la reserva ovàrica és l’edat. La reserva es redueix amb el pas dels anys, i la qualitat també empitjora. També són factors cirurgies prèvies de l’ovari, tractaments de radioteràpia o quimioteràpia, endometriosi o antecedents familiars de menopausa precoç. Una analítica de sang determina quin és el nivell de l’hormona antimülleriana, que és un indicador molt fiable per conèixer el nombre d’òvuls. L’ecografia permet fer un recompte dels fol·licles antrals. Aquest valor proporciona informació indirecta sobre la reserva ovàrica. Com més fol·licles hi hagi millor.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb