hospital salut

L’Hospital de Bellvitge ha començat a utilitzar una de les tres noves sales d’operacions híbrides per fer les primeres intervencions de columna vertebral. El centre preveu utilitzar-les per fer-hi unes quatre-centes operacions d’aquesta mena. Amb els nous espais, l’equip mèdic pot fer la operació i les proves d’imatge al mateix temps.

D’aquesta manera, en casos com els de tumors, els metges s’asseguren que l’han extirpat del tot, sense deixar-hi restes, i així s’evita una reoperació. Tot plegat és gràcies a un equip de tomografia intraoperatori que evita de treure el pacient de la sala d’operacions per fer aquesta prova. El nou bloc quirúrgic, que es va estrenar el mes de setembre, compta amb trenta-un sales d’operacions, de les quals tres són híbrides.

De moment, una de les sales s’utilitzarà per a aquestes cirurgies de columna, i les altres dues per a intervencions d’angiologia i cirurgia vascular, patologia vascular cerebral i neurocirurgia. El nou bloc quirúrgic també incorpora dues sales d’operacions robotitzades i set per a la cirurgia major ambulatòria.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.