Milers de persones agafades de la mà han format una cadena humana a Hong Kong, organitzada per internet per activistes pro-democràcia. La cadena, que volia assolir trenta-sis quilòmetres, ha constat de tres trams, a l’illa i als nous territoris.

Inspirats pel trentè aniversari de la Via Bàltica, els activistes l’han convocada per reclamar reformes democràtiques, sobretot el sufragi universal.

Vegeu-la en directe en aquests vídeos:

També a Twitter diversos usuaris difonen la via hongkonguesa.

‘Els estats bàltics van ensenyar al món que estaven units. Ara, els residents d’Hong Kong també ho estan. Fem cinc demandes. Totes han de ser satisfetes, especialment la principal: el sufragi universal’, deia l’usuari que va començar el fil en un fòrum d’internet.

De la Via Bàltica a Hong Kong, les grans cadenes humanes al món

La cadena és una nova acció de protesta en favor de la democràtica, que els activistes mantenen contra les autoritats locals i la Xina de fa setmanes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.