Hazte Oir ha retirat l’eslògan del bus transfòbic amb el que l’entitat pretenia entrar a Barcelona, després que els Mossos d’Esquadra l’hagin interceptat a Martorell i immobilitzat en un dipòsit que la Guàrdia Urbana de Barcelona té al terme municipal de Castellbisbal. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ho anunciava mentre els responsables de l’entitat duien a terme l’acció amb una piulada a Twitter que deia: “Retiren l’autobús de Catalunya traient els missatges transfòbics. Som país amb tolerància zero a discriminació LGTBI!”.

La intenció de l’entitat és, efectivament, endur-se el bus de Catalunya, tot i que potser no podrà ser avui per una qüestió de tacògraf. El president d’Hazte Oír, Ignacio Arsuaga, ha anunciat la intenció de recórrer la llei contra l’homòfobia davant del Tribunal Constitucional. Cal recordar que és a través d’aquesta llei que la Generalitat ha immobilitzat el vehicle per considerar que el missatge que publicitava era transfòbic.

El vehicle marxa amb l’única inscripció del logotip de l’entitat i les figures dels dos nens que acompanyaven el polèmic eslògan. Hazte Oir ha titllat de “segrest” l’acció de la Generalitat i ha anunciat que, a banda, denunciarà les agressions físiques contra Arsuaga que han tingut lloc a Pallejà.

Més informació:

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]