Qui fou un dels homes més poderosos de Hollywood, el productor cinematogràfic Harvey Weinstein, a seixanta-set anys, ha estat finalment condemnat per càrrecs de violació i agressió sexual. L’anunci ha arribat després d’un mes de judici i cinc dies de la deliberació d’un jurat popular integrat per set homes i cinc dones. Ha estat condemnat només per dos dels cinc càrrecs que se li imputaven, i ha estat absolt dels més greus. Ara és el torn del jutge, que haurà de fixar la sentència amb els anys de presó, que s’espera que seran elevats. Ara, encara s’haurà d’encarar a un altre judici a Los Angeles per dues violacions que hauria presumptament comès el 2013.

El cas de Weinstein ha estat especialment seguit, com als Estats Units, arreu del món, perquè va ser el detonant que va iniciar el moviment #MeToo, a través del qual milers de dones han denunciat els casos de violències masclistes que havien patit en un silenci forçat.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb