La Guàrdia Civil ha imposat una sanció a dos veïns de Formiguera (Capcir) que duien un adhesiu amb la bandera catalana acompanyat de les paraules ‘País Català’ en un lateral de la matrícula del cotxe. Segons informa l’emissora de ràdio France Bleu, els fets es van produir la setmana passada al recinte duaner de la Farga de Moles (Alt Urgell), quan un agent va aturar aquest vehicle amb matrícula francesa i va instar a la parella de nord-catalans a treure l’adhesiu. Tot i mostrar el seu desacord van decidir retirar-la, però l’agent els va denunciar per, presumptament, haver-li ‘faltat el respecte’. Una hora després, van poder reprendre el seu viatge cap a Andorra.

La ‘modificació’ del lateral de la matrícula francesa és una pràctica molt estesa a Catalunya Nord i la policia francesa ho accepta sempre que no s’alteri el número de registre del vehicle. En aquest cas, l’adhesiu estava situat a la franja que hi queda damunt del número 66, que indica que el cotxe pertany al departament dels Pirineus Orientals.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.