Espot Andorra

El govern d’Andorra i la Generalitat de Catalunya han fet avui la primera reunió de coordinació del grup de treball que el cap de govern andorrà, Xavier Espot, i el vice-president català, Pere Aragonès, van pactar a principi de gener i que s’ha centrat en la pandèmia de la Covid-19.

La taula de treball permet d’oficialitzar els múltiples intercanvis entre ambdues institucions, especialment els últims mesos, en relació amb les mesures preses per contenir la difusió de la pandèmia.Malgrat que el grup de treball es crea en el context del coronavirus, la voluntat és que pugui romandre en el temps un cop superada la crisi actual i tractar àmbits de cooperació compartits.

La primera trobada ha servit per compartir les estratègies que tots dos territoris segueixen per contenir la pandèmia. Així, s’ha compartit el funcionament de les respectives campanyes de proves i de vaccinació massiva, a més, de les diferents línies d’ajudes existents per a les empreses, assalariats i autònoms, sobretot aquelles que afecten els treballadors transfronterers.

A la reunió, que s’ha celebrat de manera telemàtica, hi ha participat, per part andorrana, el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, acompanyat del secretari d’Estat d’Economia, Eric Bartolomé; el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan León; el secretari d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures, Cèsar Marquina i la secretaria d’Estat de Salut, Helena Mas. Per part catalana hi ha pres part la secretària d’Acció Exterior i de la UE, Elisabet Nebreda; el director general d’Afers Europeus i Mediterranis, Alfonso González; el secretari general de Salut, Marc Ramentol; la secretària general d’Interior, Beth Abad; el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; la responsable de Projectes Estratègics, Cristina Domènech; el secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, i el cap de Gabinet Tècnics d’Empresa i Coneixement, Daniel Jordà.

El grup de treball serà encapçalat pels departaments d’assumptes europeus d’ambdues institucions, amb l’objectiu de poder tractar les temàtiques des de la perspectiva política i tècnica. Les dues parts ja han establert una nova trobada el mes de març.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.