Grífols començarà l’assaig d’un medicament que assegura que pot proporcionar immunitat immediata a un positiu

  • L'assaig és encapçalat pels investigadors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà

VilaWeb
Redacció
18.01.2021 - 13:38
Actualització: 18.01.2021 - 16:47

Grífols ha anunciat que al febrer començarà un assaig clínic amb un nou medicament que podria proporcionar immunitat immediata contra la covid-19 després d’un resultat positiu i que aniria adreçat a gent gran, personal sanitari i pacients immunodeficients, a qui no es recomana la vacunació. Segons que ha explicat la multinacional catalana en un comunicat, el medicament seria “especialment útil” com a complement del vaccí en la seva fase inicial i ajudaria a contenir brots on la vacunació no hagués començat o culminat. L’assaig és encapçalat pels investigadors de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà i els primers resultats es podrien saber a la primavera.

En total, hi participaran unes 800 persones asimptomàtiques però positives de covid en prova diagnòstica i a qui se subministrarà per via subcutània la immunoglobina de Grífols rica en anticossos davant el virus, obtinguts de donants de plasma de persones que han superat la malaltia.

Segons la companyia, la immunoglobina de l’empresa en la seva forma de via intravenosa, intramuscular i subcutània ha demostrat seguretat i eficàcia en la prevenció de diverses malalties infeccioses en pacients immunodeficients i s’utilitza des de fa més de quinze anys amb aquesta finalitat.

“Aquest tractament amb les immunoglobines com a base proporcionaria una combinació d’anticossos policlonals que, davant els monoclonals, presenten una major diversitat que podria millorar la capacitat de protecció davant el virus”, segons l’investigador Oriol Mitjà.

Per la seva banda, el director mèdic de Grífols, Antonio Paéz, destaca que la facilitat de conservació a la nevera i l’administració subcutània “afavoririen la distribució i utilització d’aquesta teràpia potencial”. Aquestes característiques permetrien, per exemple, que se subministressin en qualsevol consultor mèdic i no haver d’anar fins a un hospital.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any