El professor i periodista Jordi Graupera ha començat una ronda de contactes amb partits i entitats independentistes per impulsar el projecte de primàries a les eleccions municipals de Barcelona.

En un comunicat, la plataforma Primàries Barcelona ha explicat que Graupera, al costat dels portaveus Maria Vila i Lluís Mosella, es va reunir amb la candidata del PDECat a la batllia, Neus Munté, i la presidenta del partit a Barcelona, ​​Mercè Homs, qui els van traslladar la voluntat d’avaluar la proposta de Graupera i de trametre-la als òrgans interns de la formació.

També es van reunir amb Carles Agustí, qui s’havia presentat a les primàries municipals del PDECat i qui s’ha mostrat disposat a explorar vies de col·laboració, i amb els dirigents de Demòcrates Antoni Castellà i Gerard Ardanuy, qui van mostrar interès per conèixer els mecanismes que garanteixin la neutralitat i la imparcialitat de les primàries.

Així mateix, Graupera va tenir trobades ‘molt profitoses’ tant amb l’ex-batlle de Barcelona Xavier Trias com amb la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, a qui va traslladar la voluntat que l’entitat sobiranista vetlli per la garantia i la pluralitat de les primàries.

Primàries Barcelona ha destacat que elabora les bases del reglament a l’espera que els partits i les entitats facin les seves aportacions, i ha informat que els dies vinents es reuniran amb ERC, la CUP i Òmnium.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]