L’ex-secretari general del PP de Madrid Francisco Granados ha implicat els ex-presidents de la Comuntiat de Madrid Esperanza Aguirre Ignacio González en la suposada trama de finançament il·legal del PP de Madrid. Ho ha fet davant el jutge de l’Audiència espanyola que porta el cas Púnica, Manuel García Castellón.
També ha dit que l’actual presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes, estava al cas de les decisions empresarials del Canal d’Isabel II per la ‘relació sentimental’ que va tenir amb Ignacio González. En declaracions a la premsa posteriors al seu testimoni voluntari, Granados ha reconegut que hi havia ‘una campanya [electoral] paral·lela de reforçament a la campanya d’Esperanza Aguirre’ que es gestionava ‘fora de l’àmbit del gerent regional del partit i del partit’.
Segons Granados, aquesta trama actuava ‘a les ordres d’Ignacio González’ i estava pagada ‘mitjançant despeses de publicitat que s’encarregaven a empreses de l’àmbit de la Comunitat de Madrid’.
Durant la declaració, amb què ha volgut contrarestar les acusacions de David Marjaliza –que l’assenyalen com a responsable d’adjudicacions irregulars–, Granados ha recordat que Esperanza Aguirre i Ignacio González controlaven totes les decisions de la Comunitat de Madrid, també les que adoptaven les empreses públiques implicades en la trama, com Arpegio.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb