Els docents més grans de cinquanta-cinc anys no veuran rebaixada la jornada lectiva en les dues hores com demanaven en el curs 2019-20 a causa de la pròrroga pressupostària, segons un acord del govern.

Segons l’acord, ‘la situació de pròrroga pressupostària per a 2019 impossibilita, com va passar l’any anterior, que es faci efectiva la rebaixa d’hores lectives’.  No obstant això, el govern ha afirmat que la voluntat del departament d’Educació és complir amb els acords sindicals, entre els quals hi ha la rebaixa de dues hores lectives parell a aquest col·lectiu, ‘quan es disposi d’un nou pressupost’.

El 2016, la Generalitat ‘va modificar temporalment’ per als dos cursos següents les condicions de l’horari setmanal per al professorat més gran de 55 anys dependent de la Conselleria d’Educació, que podien accedir a la reducció ‘en hores de permanència al centre, però no lectives’.

La Generalitat va assegurar llavors que no era sostenible mantenir la reducció de la jornada lectiva dels més grans de cinquanta-cinc anys ‘en no poder compensar amb recursos addicionals de plantilla la totalitat d’hores lectives que no impartirien els docents que gaudissin de la reducció’.

Per això, a l’acord de govern 70/2016 de 31 de maig es negava el reconeixement del dret a reducció d’horari lectiu per als cursos 2016-17 i 2017-18.  Segons l’acord de govern d’avui, la situació de pròrroga pressupostària per al 2018 va impossibilitar que s’incrementés la despesa en el capítol 1, corresponent a les plantilles de personal docent, per la qual cosa ‘no es va poder dur a terme la reducció, perquè hauria implicat una assignació de recursos addicional’, una situació que ‘es manté per al curs vinent’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb