compromís

El consell de ministres espanyol ha aprovat avui l’impost sobre serveis digitals, conegut popularment com a ‘taxa Google’, però no preveu cobrar-lo fins a finals d’anys. Així ho ha confirmat la portaveu i ministra d’Hisenda espanyola, María José Montero, a la conferència de premsa posterior a la reunió.

El govern espanyol vol esperar que hi hagi consens internacional sobre aquest impost, que l’estat francès ja va haver d’aturar per les amenaces de Donald Trump d’aplicar aranzels del 100% en alguns productes. La ‘taxa Google’ prevista pel govern espanyol serà d’un tipus del 3% per a totes les empreses digitals amb una facturació global de més de set-cents cinquanta milions d’euros i amb uns ingressos a Espanya per sobre dels tres milions. L’executiu preveu de recaptar nou-cents seixanta-vuit milions d’euros.

La recaptació de la ‘taxa Google’ habitualment es farà de forma trimestral, però aquest any, i de forma excepcional a l’espera de les decisions que es puguin prendre al G-20 o l’OCDE per a un impost global, no es començarà a recaptar, com a mínim, fins al 20 de desembre.

El consell de ministres també ha donat llum verda a l’impost sobre les transaccions financeres, conegut com a ‘Taxa Tobin’. El gravamen aplicarà un 0,2% a la compravenda d’accions d’empreses espanyoles que tinguin un valor en borsa per sobre dels mil milions d’euros, i l’hauran de pagar els intermediaris financers que executin l’ordre de compra. La previsió de recaptació del govern espanyol és de vuit-cents cinquanta milions d’euros.

Aquest és un impost que la Unió Europea vol harmonitzar perquè no hi hagi diferències entre els estats membres que puguin fomentar la competència fiscal.

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.