ACN Barcelona.-Miguel Ángel Gimeno no ha descartat aquest dimecres que el seu predecessor al capdavant de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, hagi de tornar els diners que pressumptament va cobrar de més mentre ostentava aquest càrrec si així ho considera el Tribunal de Comptes. Gimeno ho ha dit a Catalunya Ràdio després que avui s’hagi sabut que la Sindicatura de Comptes ha detectat nombroses irregularitats comptables, pressupostàries, de contractació de serveis i de personal en els comptes de l’entitat l’any 2015, així com una certa manca de control per part del Parlament. En almenys quatre casos, l’informe diu que hi pot haver conseqüències jurídiques, com per exemple en el fet que l’aleshores director, Daniel de Alfonso, va cobrar irregularment uns 70.000 euros de més, comptant un complement de productivitat il·legal i uns triennis que no li pertocaven. La Sindicatura de Comptes podria portar alguns d’aquests fets “perseguibles judicialment” davant del Tribunal de Comptes.

Gimeno ha volgut deixar clar que les pressumptes irregularitats detectades revelen una “fotografia” de l’etapa investigada, i ha subratllat que en cap cas aquells suposats comportaments il·lícits es poden traslladar a l’activitat habitual de l’Oficina Antifrau.Ben al contrari, ha subratllat que la primera decisió que va prendre quan va substituir en el càrrec De Alfonso -esquitxat per l’escàndol de les gravacions en què se’l sentia a ell i a l’aleshores ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, conspirant contra adversaris polítics- va ser demanar a la Sindicatura de Comptes que audités l’entitat.També ha explicat que “el 90%” de les irregularitats que ha detectat el seu equip ja han estat resoltes, i que s’està treballant per solucionar la resta, que tenen un tràmit més complicat. També ha explicat que si el Tribunal de Comptes els crida per presentar demanda contra els gestors anteriors hi seran i que no deixaran de “reclamar” cap cabal públic que s’hagi pogut malversar en cas que la causa continuï.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]