El PP espanyol precipita la caiguda d’Isabel Bonig

  • La que fins arar era dirigent del PP al País Valencià havia desafiat Pablo Casado, que vol col·locar Carlos Mazón al capdavant del partit

VilaWeb
Redacció
03.05.2021 - 11:42
Actualització: 03.05.2021 - 22:46

La presidenta del PP al País Valencià, Isabel Bonig, ha traslladat a la direcció del partit que no es presentarà al congrés del PP al País Valencià. Segons que informa el partit en un comunicat, avui s’ha convocat la junta directiva autonòmica per a dijous amb l’objectiu de traslladar la proposta d’acord de convocatòria del congrés.

La renúncia de Bonig aplana el camí per a Carlos Mazón, president de la Diputació d’Alacant, més proper a Pablo Casado, i un nom que ja feia temps que sonava al PP espanyol per a substituir Bonig.

Mazón s’ha apressat a agrair a Bonig els serveis prestats al partit en un piulet.

Mala maror

Les desavinences entre Bonig i Casado vénen de lluny. Aquestes darreres setmanes, Casado no havia dubtat a fer-se fotografies amb Mazón i a donar-li suport implícit. Mazón, que és el membre del PP amb més poder institucional al País Valencià, no és diputat a les Corts Valencianes i, per tant, no podrà exercir com a síndic com ho fa Bonig.

Isabel Bonig sabia que el seu temps a la direcció del partit s’acabava, i aquestes darreres setmanes no ha donat pistes de quina era la seva intenció. La vigília del Vint-i-cinc d’Abril no va participar en el ple de les Corts, una absència que es va interpretar com un torcebraç a la direcció. Amb tot, la síndica del PP sí que va assistir a l’acte institucional de la diada i uns dies més tard va demanar tranquil·litat als satèl·lits de la direcció del PP espanyol, com els va anomenar, que li exigien la convocatòria del congrés valencià. “Es convocarà. Això és més llarg que un dia sense pa. Veig alguna gent, no a Gènova, sinó als satèl·lits de Gènova, amb massa pressa”, va dir al passadís de les Corts.

Isabel Bonig és presidenta del Partit Popular al País Valencià des del 2015, després de les eleccions autonòmiques i municipals que van posar fi a l’hegemonia del seu partit. Moltes vegades havia mostrat el seu interès a continuar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any